De ce anvelope de iarna?

Bloggif 5b02c3218dddf

 

Ce trebuie să știți: Amestecul anvelopei "de vară" se solidifică la temperaturi scăzute, reducând astfel aderența pe suprafața drumului. Anvelopele de iarnă rămân moi chiar și la temperaturi scăzute. De asemenea, profilul special dezvoltat cu o structură lamelară asigură o mai bună aderență pe zăpadă și pe gheață. Un alt aspect important atunci când decideți cum să cumpărați anvelope de iarnă e: Distanța de frânare scurtă a anvelopei de iarnă vă poate împiedica să vă opriți. Valoarea pagubelor produse într-o mașină împușcată în fața dvs. este probabil să fie mai mare decât prețul a 4 noi anvelope de iarnă.

Anvelope de iarnă vara

Anvelopele de iarnă au un design non-vară, oferind o mai bună aderență pe zăpadă și pe gheață. Cum reflectă temperaturile de vară ale acestor anvelope? ADAC testează trei modele diferite de anvelope de iarnă, un model de vară și un model pe tot parcursul sezonului. Testele au fost efectuate în condiții de primăvară la o temperatură de 10 până la 13 grade, precum și la temperaturi de vară de 25 până la 30 de grade.

Pe un drum uscat

Pe un drum uscat, principalele dezavantaje ale anvelopelor de iarnă sunt evidente la frânare. La frânarea la 100 km / h distanța de frânare este de 16 metri mai lungă. În management, diferențele nu sunt atât de extreme. La temperaturile de primăvară, tracțiunea este relativ bună, iar la temperaturile de vară clasificarea scade cu trei sferturi. Cu o greutate crescută, de exemplu din cauza bagajelor de odihnă de vară, există o deteriorare a stabilității vehiculului. Acest lucru este simțit prin mișcări ușoare de direcție, întoarcere lungă sau ieșire pe autostradă. În anvelopele de anotimp, comportamentul este similar. Cursa uscată este puțin mai bună decât anvelopele de iarnă, dar distanța de frânare este semnificativ mai mare decât anvelopele de vară.

Pe un drum umed

Încercările de frânare pe șine nu au arătat diferențe mari în ceea ce privește temperatura. Anvelopele de iarnă cu performanțe bune de frânare sunt cuprinse în anvelopele de vară, precum și anvelopele de anotimp. Deci, pe vreme umedă, vara, anvelopele de iarnă prezintă diferențe mici față de anvelopele de vară.

Concluzie

Utilizarea anvelopei de iarnă pe timp de vară pe trotuarul uscat prezintă riscuri de securitate. Nu este cert că anvelopele moderne sunt specialiști în sezonul lor. Аnvelope all-season sunt oarecum provocatoare, dar nu există anvelope care să funcționeze bine pe tot parcursul anului. Ele sunt prezentate în timpul verii aproape ca anvelopele de iarnă. Grătarele uzate îmbunătățesc frânarea uscată a drumului în timpul verii, datorită deformării mai slabe a blocurilor de rulare. Dar acest lucru mărește semnificativ riscurile de gestionare umedă.

Când să înlocuiți anvelopele de iarnă?

8 milimetri de adâncime de prindere asigură noile anvelope de iarnă cu cea mai bună tracțiune de zăpadă și gheață. De acolo până la frontieră prin lege - 1,6 milimetri, putem gestiona iarna fără probleme. Sau nu este exact cazul? Conform testelor ADAC, calitățile specifice ale pneurilor în condiții de iarnă sunt menținute la o adâncime a benzii de rulare mai mare de 4 milimetri. Este recomandată înlocuirea timpurie a anvelopelor de iarnă.

Adâncime de grapple

La ce adâncime de anvelope de iarna grapple își păstrează calitățile? Prin lege, adâncimea minimă a gradientului este de 1,6 milimetri. Cu toate acestea, ADAC recomandă: Înlocuiți anvelopele de iarnă la 4 mm!

Acest lucru este demonstrat printr-un test de ADAC si cluburile europene - parteneri. In dimensiune 185 / 60R14 a fost testat un model cu trei adâncime profil diferit:

                                                                                                                                                               Frână pe zăpadă

       

Aderenţă la zăpadă

       

Acvaplanare

      

Stoparea umed

Suspendarea uskată

   

 

                     

Conducerea pe un drum uscat, umed și înzăpezit a fost testată. În zăpadă, diferențele dintre cele trei seturi de anvelope au fost cele mai semnificative.

Managementul zăpezii și frânare

La oprirea zăpezii, diferența dintre anvelopele de iarnă noi și uzate nu este atât de mare, deoarece amestecul de anvelope și efectul ninsoare joacă un rol major aici. Cu toate acestea, remorca de 4 mm cu suspensie de 30 km / h oferă o distanță de frânare mai mare de 3,2 metri față de noile anvelope. Există diferențe mai mari în ceea ce privește aderența zăpezii, care este necesară atunci când începeți și urcați pantele. Aici, numărul și adâncimea lamelelor joacă un rol major. Cavitățile ridică zăpada, iar cotul lamelei se fixează pe baza rigidă. Din acest motiv, chiar și o anvelopă cu graifer de 7,5 mm nu poate atinge decât 60% din rezultatul anvelopelor noi. Și asta cu 4 mm - mai puțin de jumătate. O anvelopă de vară, comparativ cu doar 25% din rezultatul noilor anvelope de iarnă, și distanța de oprire de 30 km / h a fost de 7,5 metri mai lungă.

Conducerea și oprirea umedă

Atunci când conduceți umed, pentru a evita acvaplanarea, este important ca suprafața de rulare a anvelopei, cu canelurile și lamelele longitudinale, să împingă cantitatea maximă de apă. ar rezultatul este logic - anvelopele cu o greutate de 4 mm oferta de apa la o viteza de 63 km / h, iar anvelopele noi cu caneluri adanci ofera o viteza de 87 km / h. Cu o oprire umedă de 80 km / h, amestecul de cauciucuri este important. Cu toate acestea, cauciucul uzat cu o cuvă de 4 mm oferă o distanță de oprire de 7% mai lungă.

Anvelope de iarnă pe un drum uscat

Pe un drum uscat, suprafața de rulare a anvelopei cu o suprafață de rulare uzată este aproape de două ori mai scurtă decât cea a anvelopelor noi. Motivul pentru aceasta este că blocurile de rulare a anvelopei uzate sunt mai mici și, prin urmare, se deformează mai puțin atunci când sunt frânate.

                                                                                                                                             

 

Site foloseşte "cookie-uri" pentru a vă oferi cea mai bună experientă posibilă. Citeşte maimult
SUNT DE ACORD